Zoekt u meer informatie over het doopsel in onze kerk? Neem dan contact op met pastoor Wilson Varela (wilson_varela@hotmail.com).

Achtergrond:

“Gaat heen en onderwijst alle volken, en doopt hen in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest”(Matt. 28:19)

Dit gebod van Jezus aan zijn leerlingen laat zien dat het Doopsel niet zomaar een verzonnen mensengebruik is, het is een ritueel wat Christus zelf bevolen heeft. In Johannes 3, vers 3 is te lezen:”Voorwaar, ik zeg u, indien iemand niet herboren wordt uit water en de Heilige Geest, kan hij het rijk van God niet binnengaan”. Ook in het Oude Testament wordt de leer van de wedergeboorte door het Doopsel al voorzegd: “Dan zal Ik u besprenkelen met zuiver water; en zult gij gereinigd worden van al uw smetten, en van al uw waardeloze goden zal Ik u ontdoen. Ik zal u een nieuw hart geven en een nieuwe geest in uw binnenste. Ik zal het stenen hart uit uw lichaam wegnemen en u een hart van vlees geven; Mijn Geest zal ik in uw binnenste uitstorten, en maken dat gij naar Mijn wetten leeft, en Mijn geboden nauwkeurig onderhoudt” (Ezek.36:25-26).

maart, april en mei geen publieke liturgievieringen.

Juni:

• dinsdag 2 juni 18.30 uur